Wat is osteopathie
Osteopathie is een manuele behandelwijze die gericht is op het verbeteren van de mobiliteit van allerlei verschillende weefsels in het hele lichaam. Vaak is het behandelen van de wervelkolom, buik, bekken en schedel onderdeel van de behandeling. Ook lifestyle, voeding en het mentale aspect omtrent je klachten spelen vaak mee.
Je lichaam en geest is dus één geheel. Alles zit aan elkaar vast, dus alles kan met elkaar te maken hebben!

Osteopathie denkt anders!
Als osteopaat ga ik rustig te werk tijdens onderzoek en behandeling. Volgens bovenstaande alinea bestaat het behandelplan uit het totale plaatje.
Soms behandel ik op plaatsen waar je in eerste instantie geen klachten ervaart, maar via verschillende relaties heeft dit dan wel effect op de regio van jouw klachten.
Deze oorzaak-gevolg-ketens lopen als een figuurlijke rode draad door mijn osteopathiepraktijk. Enkele voorbeelden hiervan zijn:
Spierblessures
- sportblessures
die zonder echt trauma zijn ontstaan. Bijvoorbeeld een zweepslag in de kuit, achillespeesklachten, aanhechtingsklachten knie, tenniselleboog.
Rugklachten
maar ook weleens wat buik/spijsverteringsklachten.
Terugkerend SI-gewricht
wat vast gaat zitten, maar jaren geleden een operatie gehad in de onderbuik (bv. blinde darm, keizersnede, liesbreuk)
Eenzijdige klachten
Altijd klachten aan 1 zijde van je lichaam. “Het zit altijd aan die linkerkant!
Nekklachten
Nekklachten, maar ook vaak last van misselijkheid/opgeblazen gevoel/buikklachten.
Osteopathie denkt anders: jouw lichaam heeft op een of andere manier een verlaagde belastbaarheid gekregen, dan wordt jouw sportbelasting vanzelf een te grote belasting voor het lichaam en volgen er blessures.
Als wij die oorzakelijke factoren kunnen tackelen, dan herstelt je lichaam weer, wordt het sterker en beter belastbaar en kan je die sportbelasting wel weer aan!
Als osteopaat kijk je zo breed en uitgebreid mogelijk of als noodzakelijk is. Maar helemaal alleen lukt dat soms niet. Daarom werk ik af en toe samen met andere disciplines.